Hvidvine

Italien

gl. / fl.  DKK

Beni di Batasiolo, Gavi, comune di Gavi Granee (Druer: Cortese)

Smagen er forfriskende tør, delikat med liflig frugt og blomst i den lange eftersmag, afsluttet af den frugtfyldte bouquet.

-/415,-

Østrig

Josef Andert Burgenland (Grüner Veltliner)

Fremstillet på Østrigs bedste drue til hvidvin er denne helt klar og grøn i glasset. Duften er typisk Grüner Veltliner med frisk citrus frugt og lidt hvid peber.

-/375,-

USA

Morning Fog, Wente Vineyards (Chardonnay)

Flot klar i glasset med ekspressiv duft af abrikos, vanille og citrus frugt. Smagen er fyldig med toner fra fadlagringen og fed cremet struktur. Igen noter fra abrikos, ananas og citrus. Enorm klar og frisk i stilen.

-/375,-

Riesling, Willamette (Druer: Riesling)

I smagen og følges af ananas og honning. Man efterlades med en blød og aromatisk fornemmelse i munden og med en let syre som aktiverer alle tungens sanser.

-/475,-

Spanien

Marqués del Atrio Blanco (Druer: Viura)

Frisk og frugtrig vin, der byder på noter af tropisk frugt som ferskner og ananas samt elegante hints af krydderurter.

75,-/325,-

Sydafrika

Old Vines Bernard Series, Bellingham (Chenin Blanc)

Funklende gylden farve med stor tæthed. Op af glasset vælter den vildeste bouquet med abrikos, ananas og gule blomster. Smagen er smukt parfumeret med honningmelon og blød eksotisk frugt. Samtidig holdes vinen flot oppe af en elegant frugtsyre.

95,-/475,-

New Zealand

Babich, "Black Label" Marlborough, (Sauvignon Blanc)

Duften er voldsom med de klassiske toner fra Sauvignon Blanc, lige fra nyslået græs til hyldeblomst. Smagen er intens med stram syre og en varm moden frugt koncentration til at give en fuldendt vin i balance.

-/425,-

Australien

Pelican Bay, Barossa Valley (Chardonnay)

Duften er klassisk Chardonnay og byder på toner af citrus, modne ferskner og blomster. I munden er vinen fyldig samt dejlig cremet med en herlig smag af citrus, æbler og tropiske frugter.

-/345,-

Frankrig

Chablis Carré de César, Chateau de Maligny (Chardonnay)

Smagen er karakterfuld, velafbalanceret med fine nuancer og en dejlig "blomstrende" bouquet.

-/475,-

Lentz, Alsace (Pinot Gris)

Pinot Gris fra Lentz er flot gylden i glasset med en flot bouquet af abrikoser og tørret frugt. Smagen er lækker og fyldig med noter af tørret frugt og dejlig frisk. Eftersmagen er flot balanceret med god frugtsyre.

85,-/395,-

Lentz, Alsace (Gewurtztraminer)

Smagen er fyldig med en medium sødme, der er flot balanceret med den lette krydring fra Gewurtzraminerens karakter og fine toner af honning. Lang og fyldig eftersmag med fin balance.

-/395,-

Pouilly-Fumé, ”La Charmette”. Domaine de Chauveau (Sauvignon Blanc)

Lidt fedme og citrus i stilen. Smagen er medium fyldig med godt bid og rensende syre. En super balance mellem flotte hvide blomster og grønne frugter.

-/425,-